1

Współpraca owocuje

Dzięki współpracy ze Stowarzyszeniem Narodowo-Patriotycznym im. Błyska w 2020 roku członkowie Projektu Normalny Kraj kilkakrotnie brali udział w organizowanych przez stowarzyszenie przedsięwzięciach, w tym w zawodach strzeleckich.

GMO

Żywność modyfikowana genetycznie

Bazując na naukowych badaniach należy poinformować społeczeństwo czym jest żywność modyfikowana genetycznie. Żywność modyfikowana genetycznie, nazywana jest żywnością transgeniczną lub żywnością GM i jest to żywność, która powstała z roślin lub zwierząt zmienionych genetycznie. Jednak jak w większości przypadków zawsze są wady i zalety.

_D3A2095zmn

Prawdziwe rolnictwo, prawdziwa żywność

Prawdziwe rolnictwo, prawdziwa żywność, to kierunek w stronę poszanowania dla pięknej tradycji chłopskiej gospodarki rodzinnej, która w wyjątkowy sposób przyczynia się do zachowania bogactwa kulturalnego i bioróżnorodności upraw na polskiej wsi, a także najlepszych produktów żywnościowych dostępnych w Europie.

Rolnictwo

Wspólna polityka rolna

Wspólna polityka rolna ma sens tylko wtedy, kiedy wszystkie Państwa wchodzące w skład struktur wynoszą takie same korzyści. Ogólnoeuropejskie porozumienie między państwami jest potrzebne, a wręcz konieczne dla przyszłości naszego kontynentu pod warunkiem ...

Poronin

Relacja z konferencji „Autonomiczność i niezależność Polski” – październik 2020

Uczestnikami konferencji pt.: „Autonomiczność i niezależność Polski” w ramach Projektu Normalny Kraj w regionie południowym byli przedstawiciele różnych środowisk.

Prelegenci zabierający głos przedstawili swoje przemyślenia i analizy, a wnioski przedstawili z różnych perspektyw. Zaakcentowali wagę jedności oraz świadomości narodowej w autonomiczności i niezależności kraju oraz zagrożenia wynikające ze sterowania zewnętrznego.

jam-4521023_1280

Nowe nie musi być lepsze!

W kwestii zdrowego żywienia nie tylko ważna jest sama żywność. Mało kiedy przeciętny konsument zwraca uwagę na rodzaj materiałów, z jakimi ma ona styczność oraz procesy technologiczne jakim jest poddawana, zanim trafi na nasz stół. Tym bardziej na tak krótkim odcinku pomiędzy stołem, a naszym żołądkiem.